Asocijacija žena završila humanitarnu akciju podjelom prikupljenih sredstava

Asocijacija žena Pda Go Tuzla, nakon uspješno odrađene akcije podjele narcisa pod motom “Jedan narcis – jedan život”, kao podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke, posjetila je nekoliko novooboljelih žena sa područja Grada Tuzla, a koje su ujedno i korisnice Centra za socijalni rad.
Tom prilikom predsjednica Až Pda Tuzla Sanela Jurišić, uz prisustvo i pomoć nekoliko članica rukovodstva asocijacije, uručila je prikupljena novčana sredstva i simbolične pakete.
“Aktivistkinje Pokreta demokratske akcije okupljene u Asocijaciji žena, zdušno podržavaju svaki vid humanitarnog djelovanja kao i edukacije o važnosti prevencije i ranog otkrivanja teških bolesti koje u najvećoj mjeri pogađaju žene.
Akcija koju provodimo na Međunarodni Dan narcisa postala je tradicionalna jer već godinama obilježavamo taj dan. Bez razmišljanja, u svakoj prilici dajemo podršku kao žena – ženi” istakla je predsjednica Jurišić.
Nakon obilaska oboljelih žena, upoznavanjem sa njihovim teškim životnim pričama, završavamo ovu akciju sa željom da svim oboljelim od svih a naročito od teških bolesti, oporavak bude što kraći i uspješniji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !