Održana tribina Pokreta Demokratske Akcije u prepunoj sali BKC-a Živinice

Pokret demokratske akcije BiH sinoć je (12. maja) u Živinicama održao javnu tribinu pod nazivom ”PDA – pokret za 21. vijek”. Građanima su se obratili: Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH, potpredsjednik Azmir Husić, povjerenik KO TK Senad Alić, te u ime općinskog odbora: Narcisa Šiljegović i Said Muhić.

Sudionici javne tribine Pokreta demokratske akcije naznačili su da su građani za kratko vrijeme prepoznali značaj i ulogu nove političke snage, pa joj svakodnevno ukazuju povjerenje. Samo u Živinicama se do sada Pokretu priključilo 1700 građana, navode iz općinskog odbora.

U danu u kojem su u Bosni i Hercegovini raspisani Opći izbori, najavili su dobar izborni rezultat. PDA ima jasne ciljeve i viziju i do sada broji 21 hiljadu članova, podaci su Kantonalnog odbora ove stranke. U oktobru će imati kandidate i liste za sve nivoe vlasti, osim za člana Predsjedništva.

Prioritetni ciljevi PDA jesu: očuvanje cjelovitosti, suverenosti i teritorijalnog integriteta države, izgradnja BiH kao demokratske države ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih građana koji u njoj žive, u kojoj se uvažavaju prava i slobode čovjeka i građanina u skladu sa međunarodnim konvencijama, kao i zaštita i unapređenje ljudskih prava i temeljnih sloboda.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !