Ko duže traje, snijeg u maju ili principi DF-a?

GO PDA Tuzla je sa nestrpljenjem očekivao rezultat principijelnosti DF-a koja je prošle sedmice iskazana u saopštenju vezanom za imenovanje novog direktora UKC-a, u kojem su tražili ostavke direktora UKC-a i pomoćnika direktora za sestrinstvo na političke funkcije u SDA, zbog očitog sukoba interesa.
Kako smo svi znali, principijelnost i odlučnost DF-a da se radi po zakonu trajala je koliko i snijeg koji je pao u ponedjeljak, dakle do podneva.
DF je već odavno sve to zaboravio i krenuo u nove zajedničke radne pobjede sa Vladom TK, na čelu s novim direktorom UKC-a. Uz punu podršku Vlade i funkcionera DF-a, gdje su se svi zajedno fotografisali, novoimenovani direktor UKC-a Šekib Umihanić, čovjek sa bezbroj funkcija, uredno se jučer pohvalio novim “uspjesima” UKC-a u unaprjeđenju liječenja pacijenata, i to kroz, zamislite, novu fasadu i stiropor na zgradi.
Da komedija bude veća, fasadu i utopljavanje, pred kojima su se fotografisali funkcioneri SDA i DF-a, napravila je i finansirala “mrska” Federacija BiH, od koje su isti taj UKC nedavno “otcijepili”. To im nije smetalo da se time pohvale, a to je ujedno i jedino čime se mogu pohvaliti, jer je sve ostalo na UKC-u onakvo kako svi znamo da jeste.
Onkološki pacijenti bi, nakon više od dvije godine agonije čekanja s vladom SDFA, radije vidjeli linearni akcelerator, a svi ostali pacijenti uređenu unutrašnjost sa svom potrebnom opremom, bez lista čekanja, s potrebnim lijekovima i materijalima, s ljudskim i humanim odnosom prema pacijentima, te uređenjem dostojnim čovjeka i hranom koja ne liči na onu iz logora, sa istinskim stručnjacima na mjestima koja zaslužuju, a koja nemaju nikakve veze s pripadnošću SDFA.
Nažalost, ovakve stvari možemo samo sanjati dok naša sudbina zavisi od SDA-ovca sa bezbroj funkcija i DF-ove principijelnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !