Nakon uništavanja institucija TK, SDA-DF većina zabranjuje slobodu mišljenja i govora

Nakon što su Vlada TK i SDA-DF većina potpuno paralisali funkcioniranje UKC-a Tuzla, gdje ni nakon dvije godine nije na vidiku kraj mrcvarenja onkoloških pacijenata, izvršili su ustavno nasilje, proglasivši autonomiju od Federacije te napravili kantonalnu bolnicu, istovremeno su nastavili sa potpunim uništavanjem Tuzlanskog kantona, nesposobnim, nestručnim i podobnim stranačkim poslušnicima doveli jednu po jednu nekad najbolju ustanovu i instituciju našeg kantona poput UKC Tuzla, Aerodroma Tuzla, RTVTK, MUP TK u stanje o kojem smo svi svjedoci.
Nakon urušavanja ustanova, na red su došla prava i slobode pojedinaca. Ono što pokušavaju sada uvesti SDA poslanici uz podršku DF-ovih samozvanih građanskih poslanika nečuveno je i neviđeno; nadmašuje ne samo zakone separatističkih vlasti u RS-u protiv sloboda, već bi na ovakvom biseru pozavidio i Kim Jong-un u Sjevernoj Koreji.
Novim prijedlogom zakona o državnoj službi TK pokušava se ušutkati sve neistomišljenike, te se između ostalog, navodi da državni službenici ne smiju iznositi lične stavove i mišljenja putem društvenih mreža i medija jer će to predstavljati težu povredu disciplinske dužnosti. Ovo je nečuveno i neviđeno bilo gdje u demokratskim, ali i nedemokratskim društvima, i vjerovatno se radi o presedanu u cijeloj Evropi da se ljudima zabranjuje govoriti i iznositi lične stavove i mišljenja pod prijetnjom otkaza.
To nije sve. Ovakve izmjene Zakona o državnoj službi TK direktan su napad na ustavni poredak Federacije, gdje ponovno TK pokušava preuzeti nadležnosti Federacije po uzoru na vlasti RS-a u BiH i zaokružiti svoj sistem odlučivanja, u kojem svi dobro znamo ko će odlučivati o našoj sudbini.
Za mahalske SDA političke poslušnike, koji pokušavaju nekad najprosperitetniji Tuzlanski kanton pretvoriti u tamni fildžan vilajet, ovo nije iznenađenje. Ono što se svi pitaju je šta se desilo i u što se pretvorila Demokratska fronta, nekad navodno građanska i napredna stranka, koja može stajati i podržavati ovakav atak na prava i slobode pojedinaca garantovana univerzalnim poveljama UN-a i Vijeća Evrope, te zašto podržavaju pokušaje rušenja ustavnog poredka Federacije od strane TK fildžanistanaca?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !