Enida Karić nova predsjednica Asocijacije mladih PDA Tuzla

U prostorijama Gradskog odbora PDA Tuzla u petak 19.aprila predstavljena je nova predsjednica Asocijacije mladih Enida Karić.
Predstavljajući novu predsjednicu Asocijacije mladih, predsjednik Povjereništva GO PDA Tuzla Emir Šahović je istakao da je Enida Karić doktor farmaceutskih nauka i da je trenutno zaposlena na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli kao viši asistent.
U svome obraćanju novoizabrana predsjednica Asocijacije mladih je naglasila da će u njenom radu akcenat biti na okupljanju mladih i timskom radu.
– Svjesna sam koliko mladi ljudi svojom energijom i radom mogu pozitivno uticati na brojna politička i društvena dešavanja – kazala je Karić.
Emir Šahović, predsjednik Povjereništva GO PDA Tuzla, zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Asocijacije mladih Eldaru Rekiću na dugogodišnjem radu i rezultatima u radu.
– Eldar Rekić nastavlja svoj aktivizam u stranci kao član Izvršnog odbora PDA Tuzla.On će i dalje sa svima nama raditi na jačanju PDA u Tuzli, što je posebno važno u izbornoj godini – rekao je Šahović.
Treba naglasiti da novoizabrana predsjednica Asocijacije mladih Enida Karić u svome profesionalnom radu ima brojne objavljene naučne radove u indeksiranim časopisima i zbornicima međunarodnih kongresa i simpozija, dok je kao koautor objavila jednu naučnu knjigu. Učesnik je više kongresa i simpozija sa međunarodnim učešćem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !