Delegacija GO na tribini o ratnim stradanjima u Ukrajini

Javna tribina, održana je 4.decembra 2022.godine u Gradskoj vijećnici u organizaciji grada Tuzle i radio Kameleona na inicijativu zastupnika u Skupštini Vojvodine Nenada Čanka.
Pored gospodina Čanka, o trenutnom stanju u Ukrajini govorili su i Tatjana Šćerbak – zamjenik guvernera Kijevske oblasti, Violetta Dvornikova – zamjenik gradonačelnika Irpina, Trohim Ivanov – savjetnik gradonačelnika Višgoroda, Konstantin Bondarev – narodni poslanik Ukrajine i Serhii Minailo – otpravnik poslova Ambasade Ukrajine.
“Kao građani koji pamte ratne strahote osjetili smo obavezu da prisustvujemo ovoj Tribini, te tako poslati poruku podrške narodu Ukrajine. Posebno sam ponosan na članove Asocijacije mladih što pokazuju interes za ovakve stvari, jer je ovo problem svih nas, ne samo građana Ukrajine. Hvala gospodinu Čanku na inicijativi, ovime pokazuje da je veliki prijatelj Ukrajine, kako je i prijatelj Tuzlaka i svih Bosanaca i Hercegovaca.” -riječi su Emira Šahovića, predsjednika Povjereništva GO PDA Tuzla.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !