Asocijacija žena PDA GO Tuzla u posjeti Mariji Maji Jurčenko

Jedna od najvećih humanitarki i aktivistica koju Tuzla pamti i dobitnica mnogobrojnih plaketa i priznanja, Marija Maja Jurčenko, zbog narušenog zdravstvenog stanja trenutno svoje dane provodi u “JU Dom penzionera” Tuzla.
Na prijedlog predsjednice Asocijacije žena PDA GO Tuzla, Sanele Jurišić i ovaj put podrška članica nije izostala, te je Maja obradovana poklonima ali i toplom ljudskom riječju.
“Oduvijek sam ljudima voljela pomagati i to me posebno ispunjavalo. Aktivna sam bila u Crvenom polumjesecu i Crvenom križu, djelovala sam i u narodnoj kuhinji pri mjesnoj zajednici u kojoj sam radila brojne poslove.
Danas se ljudi dijele na stranačku opredjeljenost, zatim, na Bošnjake, Srbe i Hrvate, što nije dobro. Svima kažem da ljude ne moraju voljeti, ali ih moraju poštovati. Svi se moramo udružiti i napraviti promjene u državi jer ovako više ne ide” riječi su naše Maje, kojoj od srca želimo što brži oporavak.
Predsjednica Asocijacije žena PDA Tuzla Sanela Jurišić ovom prilikom je rekla:
“Maja je primjer žene koja je nas Tuzlake ujedinila u naklonosti i ljubavi prema njoj i svim osobama koje se zalažu da naša zajednica bude sigurno mjesto za odrastanje i život svih, bez obzira na različitosti ili hendikepe koje imamo. Njena volja za životom svima može biti primjer. Njena ljubav prema svima treba da nas motiviše da se što više približimo, da ono što nas razlikuje bude zanemareno a ono čemu težimo bude empatija prema svakom živom biću.”
Uz obećanje da ćemo ponovo posjetiti Maju, ovom prilikom želimo čestitati 03. decembar- međunarodni dan invalidnih osoba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !