PDA Tuzla traži od menadžmenta UKC obrazloženje za smjenu načelnika Klinike za radiologiju

Gradski odbor PDA osuđuje menadžment Univerzitsko-kliničkog centra Tuzla koji je, na sjednici Upravnog odbora, iz „organizacionog razloga“, kako se navodi u odluci, smijenio Samira Cipurkovića, načelnika Klinike za radiologiju i nukleranu medicinu.
Je li razlog smjene iz organizacionih razloga činjenica da je Cipurković za ovu kliniku uradio što niko nije za 15 godina ili pak saznanje da je donedavni načelnik kandidat PDA za Skupštinu TK na predstojećim izborima što je trn u oku aktuelnoj strukturi vlasti?!
Podsjetimo javnost, ako se već ne sjeća menadžment UKC Tuzla, da je za vrijeme Cipurkovićevog mandata Klinika za radiologiju i nuklearnu medicinu dobila 12 novih savremenih aparata, među kojima novi CT aparat, tri nova digitalna rendgen aparata, mobilni (pokretni) rendgen aparat, novi RTG aparat za skopije, naročito bitan za dijagnostiku pojedinih oboljenja kod djece, četiri nova ultrazvučna aparata i dva aparata za analizu hormona na odjeljenju nuklearne medicine.
Pored svih nabrojanih novih aparata, renoviran je i odjel nuklearne medicine (šalter sala, čekaonica i sala za zaprimanje uzoraka za nalaze hormona).
Ovakvo zanavljanje opreme na Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu, skraćivanje lista čekanja, ubrzavanje svih procedura kao i stvaranje boljeg radnog ambijenta uposlenicima nije omogućeno godinama u nazad. Tome u prilog govori i priznanje radio „Kameleona“ za Najpozitivniju ličnost 2021. godine kojeg je dr Samir Cipurković dobio sa preko 4 000 glasova naših sugrađana.
Gradski odbor PDA traži od menadžmenta UKC Tuzla da obrazloži svoju odluku, te da se umjesto političkog kadroviranja pobrine za stvarne probleme u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !