Radni sastanak GO PDA Tuzla

U sklopu priprema za predstojeće Opće izbore GO PDA Tuzla održao je u četvrtak 18.augusta radni sastanak kojem je prisustvovao i osnivač stranke i prvi predsjednik dr.Mirsad Kukić.
Emir Šahović, predsjednik Povjereništva GO PDA Tuzla u svome uvodnom obraćanju je kazao da PDA Tuzla kroz aktivnosti plaši konkurenciju.
– Prate nas i kažu nam da imamo energije. To je inat. Dosta nam je afera, loših politika i loših lidera . Hoćemo da vodimo procese. Mi u Tuzli radimo na terenu što najbolje svjedoči ljudi iz svih 35 ogranaka koji su došli na sastanak – kazao je Šahović.
U svome obraćanju prisutnima u Tuzli, Elzina Pirić, predsjednik PDA je poručila da su loše politike u proteklih 27 godina otjerali ljude i mladost iz države.
– Dosta nam je priča o ratu i da nas plaše ratom. Sada je prilika da se probudimo i povedemo zemlju ka boljim vremenima. Ta prilika je na dan izbora – naglasila je Pirić.
Generalni sekretar PDA Samir Imamović posebno je naglasio da treba imati hrabrosti i reći u Tuzli da si član PDA. Imamović je govorio o borbi za Tuzlanski kanton, punoj deblokadi i značaju javnih prihoda .
Predsjednik KO PDA TK Senad Alić govorio je o svim političkim aktuelnostima i naglasio da će nakon izbora PDA biti politički faktor u kantonu .
Esad Džidić, predsjednik Kantonalnog izbornog štaba govorio je o pripremi stranke za predstojeću kampanju i značaju Političke platforme za Opće izbore.
Sa sastanka u Tuzli još jednom je poslana nedvosmislena podrška Denisu Bećiroviću za bošnjačkog člana Predsjedništva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !