Zelena koalicija ne poštuje zaključak Skupštine TK o zabrani zapošljavanja

Iako je na posljednjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, na prijedlog nove parlamentarne većine (SDP, PDA, SBB i NS) donesen zaključak o zabrani zapošljavanja u svim javnim ustanovama, izuzev medicinskog osoblja u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli i Općoj bolnici „Dr. Mustafa Beganović“ u Gračanici zbog pandemije koronavirusa, ponovo smo svjedoci da Vlada Tuzlanskog kantona ne poštuje odluke ovog zakonodavnog organa.

Fanatičnim održavanjem u vlasti, zelena koalicija, predvođena strankama SDA, DF i SD, zanemarila je zaključak o zabrani zapošljavanja Kantonalne skupštine te je dopustila JU Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ Banovići da objavi javni oglas za prijem tri izvršioca na neodređeno vrijeme, čime pod svaku cijenu žele uhljebiti svoje kadrove.

No, ovo nije prvo nepoštivanje na koje se oglušila Vlada TK, na čelu sa premijerom Denijalom Tulumovićem. Podsjetimo javnost da su se zastupnici SDA, DF i SD, na čelu sa predsjednikom Skupštine, oglušili i o mišljenje najviše sudske instance – Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, koje se odnosi na ustavnost odluke i potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona, a koja je imenovana bez zastupljenosti konstitutivnog naroda iz reda Hrvata.

Kantonalni odbor PDA Tuzlanskog kantona poziva nadležne institucije Federalnu upravu za inspekcijske poslove, Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove, Ministarstvo unutrašnjih poslova TK i Kantonalno tužilaštvo TK da utvrde činjenično stanje i poduzmu mjere iz svoje nadležnosti prema JU Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ Banovići i Zavodu za zapošljavanje Tuzlanskog kantona zbog nepoštivanja donesenog zaključka Skupštine TK.

 

Press služba PDA TK

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !