Konstituirajuća sjednica Povjereništva GO PDA Tuzla: Za predsjednika izabran Senad Mehmedinović i 17 članova Izvršnog odbora

Na konstituirajućoj sjednici Povjereništva Gradskog odbora Pokreta demokratske akcije Tuzla (GO PDA Tuzla) večeras je, odlukom Kantonalnog odbora PDA TK, za predsjednika Povjereništva Gradskog odbora izabran Senad Mehmedinović, docent na Edukacijskom-rehabilitacijskom fakultetu Univeziteta u Tuzli,

Prema odluci KO PDA TK i uz konsultacije sa članovima Povjereništva, u sastav Izvršnog odbora povjereništva PDA GO Tuzla ušli su: Alen Kamerić, Almir Mustafić, Ćamil Čustović, Ćerim Rastoder, Denis Husić, Elvin Ovčina, Edis Džambić, Goran Nikolić, Hidajeta Jarčević, Jasmin Kalesić, Miralem Softić, Naida Morić, Nusret Muminović, Samir Cipurković, Senada Šahović, Senia Husić i Smajo Mandžić.

Potpredsjedničke funkcije GO PDA Tuzla obavljat će Smajo Mandžić i Miralem Softić, dok je za sekretara izabran Denis Husić. Na čelu Povjereništva Asocijacije žena GO PDA Tuzla bit će Hidajeta Jarčević, a Naida Morić predsjednica Povjereništva Asocijacije mladih.

-Cilj GO PDA Tuzla je politička, sigurnosna i ekonomska stabilnost grada Tuzle, a zasnovat će se na ravnopravnosti i ravnomjernom razvoju svih mjesnih zajednica grada Tuzle. Poseban naglasak bit će na građenju participativne političke kulture u kojoj je građanin na prvom mjestu, a kontinuirano će se raditi na vraćanju statusa pravnih lica mjesnim zajednicama, podršku realnom sektoru i stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta, kao i poboljšanje rada gradske uprave i preduzeća. GO PDA Tuzla zalagat će se i za bolji položaj Tuzle u okviru TK i FBiH, kao i konstruktivniju saradnju Tuzle sa svim općinama TK – kazao je Senad Mehmedinović, predsjednik Povjereništva GO PDA Tuzla.

U narednom periodu predstavnici Povjereništva GO PDA Tuzla će u svim mjesnim ograncima upriličiti sastanke na kojima će se predstaviti građanima te sa istima razgovarati o političkom djelovanju GO PDA Tuzla.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !