Gradski odbor PDA Tuzla: Održana 10. redovna sjednica

Poštujući upute Kriznog štaba, GO PDA Tuzla održao je u petak 21.augusta 10. Redovnu sjednicu Gradskog odbora PDA Tuzla, koja je održana u dva dijela.

Predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla doc.dr.sci.Senad Mehmedinović podnio je izvještaj o radu za period mart – juli tekuće godine.

 

Naglašeno je da je GO kontinuirano radio tokom prvog vala pandemije u martu i aprilu, da je podneseno 10 inicijativa prema Gradskoj upravi, te da su se obilježavali značajni datumi za Grad Tuzlu. Posebno je naglašena uloga Asocijacije žena i mladih koji su pružali nesebičnu podršku građanima Tuzle. Uz pomoć Asocijacije žena građanima i mnogobrojnim institucijama podijeljene su zaštitne maske, koje su uradile članice Asocijacije žena.

Naglašeno da je GO PDA Tuzla kao ozbiljan politički subjekt temeljito pristupio pripremama za lokalne izbore.

– Mjesni ogranci bili su dužni delegirati kandidate za listu, zajedno sa asocijacijama žena i mladih. Nakon toga Kadrovska komisija je usvojila prijedlog liste, koju je Izvršni odbor potvrdio – kazao je Mehmedinović.

Mehmedinović ističe da je formiran Izborni štab čiji je zadatak izrada Izborne platforme koja je u završnoj fazi.

Izborna platforma Gradskog odbora PDA Tuzla za Lokalne izbore primarno će se bazirati na identifikaciji potreba mjesnih zajednica, a uradit će se se u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi i UN agendom za održiv razvoj 2030.

Arif Švraka, predsjednik Kadrovske komisije, podnio je informaciju o donošenju odluke liste kandidata za lokalne izbore, i ujedno članovima Gradskog odbora predstavio kandidate sa liste PDA Tuzla za lokalne izbore, uključujući i kandidata za gradonačelnika Tuzle dr.Alena Kamerića.

Samir Imamović, generalni sekretar stranke, u svom obraćanju akcenat je stavio na ulogu i značaj kandidata u kontekstu aktivizma.

Svaki kandidat mora biti svjestan značaja aktivizma i direktnog kontakta sa ljudima i glasačima.

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !