Dr. Alen Kamerić kandidat PDA za gradonačelnika Tuzle

Specijalista ortopedije, hirurgije i trumatologije Alen Kamerić kandidat je Gradskog odbora PDA Tuzla za gradonačelnika na Lokalnim izborima koji će se održati 15. novembra 2020. godine u Bosni i Hercegovini.

Kamerić, koji je obnašao dužnosti načelnika Klinike za ortopediju i ministra zdravstva Tuzlanskog kantona, rođen je 1969. godine u Tuzli gdje je završio osnovnu i srednju školu te Medicinski fakultet.

Učešće u predizbornoj utrci za Gradsko vijeće Tuzla uzet će 35 kandidata na čelu sa Senadom Mehmedinovićem, docentom na Edukacijskom-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Mehmedinović, rođen 1981. godine, osnovnu, srednju školu i fakultet završio je u Tuzli, gdje je takođe stekao i zvanje magistra, kao i doktora nauka.
Dobitnik je priznanja za poseban doprinos razvoja društvene zajednice, svestrano zalaganje i promociju pozitivnih društvenih vrijednosti. Autor je više naučnih i stručnih radova, te je član više stručnih institucija i tijela iz različitih oblasti života.

Lista PDA Tuzla za Gradsko vijeće sačinjena je od mladih, obrazovanih i uglednih Tuzlanki i Tuzlaka, čija je prosječna starost 42 godine, dok žene čine 43 posto liste.

Važno je istaći da je PDA jedina velika politička partija čija se politika se kreira i vodi iz grada Tuzla. Podsjetimo i to da je PDA u gradu Tuzla na Opštim izborima, održanim 2018. godine, ostvarila više od 5100 glasova te da jedna je od četiri najveća politička subjekta po ostvarenom broju glasova na prošlim izborima.

Naš gradonačelnički kandidat kao i nosilac liste su ugledni i obrazovani Tuzlaci sa velikim političkim iskustvom. Ne postoji niti jedna partija ili pojedinac koji će moći promjeniti izbor ili uticati na tuzlansko vođenje politike koja će biti najbolja za naš grad izborom naših kandidata, odnosno liste i gradonačelnika iz reda Pokreta demokratske akcije.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !