PDA zahtijeva da federalni premijer svojom ostavkom pokaže moralnu odgovornost prema građanima BiH

U cilju zaustavljanja agonije, koja nekoliko posljednjih dana trese Bosnu i Hercegovinu, Pokret demokratske akcije zahtijeva od federalnog premijera Fadila Novalića da podnese ostavku i time pokaže moralnu odgovornost prema građanima naše države.

Kupovinom stotinu respiratora za koje je nalazom vještaka utvrđeno da nabavljeni respiratori ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za adekvatan tretman pacijenata u jedinicama intenzivne terapije, među koje spadaju pacijenti oboljeli od COVID-19, Vlada Federacije BiH po ko zna koji put je dokazala da nije dorasla obavezama i odgovornostima koje su pred nju postavljene.

Tako je Federalna vlada iskoristila uslove pogoršane epidemiološke situacije izazvane koronavirusom za još jedan lov u mutnom nabavljujući respiratore po cijeni od 10,5 miliona KM pri čemu je zaboravila na ono najvrijednije zbog čega ih nabavlja – život oboljelog pacijenta.

Heroj nacije, kako je aludirao na Novalića njegov stranački šef, jer je uspio nabaviti respiratore u vrijeme kada su se zemlje pa i tajne službe borile da nabave iste, nije osoba koja svojom nestručnošću i nesposobnošću vodi ovu državu i njene građane u finansijski kolaps.

Mišljenja smo da ozbiljne situacije u kojima se radi o ljudskim životima ne smiju biti partije brzopoteznog šaha već se o njima mora dobro promisliti prije ishitrenih odluka.

Stoga, Pokret demokratske akcije smatra da bi premijerova ostavka, nakon brojnih malverzacija koje su se desile u posljednje vrijeme, trebala biti svojevrsni nauk za sve one koji bi zarad lične promocije, ciljeva i interesa, htjeli manipulisati ovom državom i njenim narodom.

 

Press služba PDA

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !