Dan odbrane Tuzle: Odata počast braniteljima sa Brčanske Malte

Delegacija PDA Gradski odbor Tuzla predvođena predsjednikom doc.dr.sci.Senadom Mehmedinovićem, povodom 15. maja, Dana odbrane Tuzle, položila je vijenac i odala počast na spomen obilježje na Brčanskoj Malti.

  1. maja 1992.godine na Brčanskoj Malti pružen je odlučujući otpor agresoru koji nije uspio u svojim namjerama da napadne i zauzme Tuzlu.

Branitelji Tuzle i Brčanske Malte kroz historiju će biti upamćeni kao hrabri sinovi ovoga grada i zemlje, koji nisu dozvolili agresoru da realizuje svoje ciljeve. Obaveza svih nas je da budemo svjesni važnosti ovoga datuma i odlučnosti svih onih boraca koji su se suprostavili agresorskim snagama.

Prije tačno 28 godina agresorska vojska napala je Tuzlu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine – Stanice javne bezbjednosti Tuzla su, vršeći svoju Ustavom SR BiH i Zakonom propisanu obavezu, postupajući u nužnoj odbrani, odbili napad na sebe, građane i Tuzlu i na taj način odbranili ovaj grad i time sudbonosno doprinijeli odbrani Bosne i Hercegovine.

Pored predsjednika Mehmedinovića, u delegaciji Gradskog odbora bili su i Samir Cipurković – potpredsjednik GO, Sanela Jurišić – predsjednica Asocijacije žena i Emir Šahović – predsjednik Asocijacije mladih.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !