Četvrti april: Godišnjica historijske odluke o odbrani Tuzle

4.aprila 1992. godine, tadašnja Skupština opštine Tuzla donijela je historijsku odluku o organizovanju odbrane grada i organizovanom pružanju otpora agresoru  u Tuzli.

Odluka je još značajnija kada se uzme u obzir da su svi članovi Skupštine svih nacionalnosti jednoglasno donošenjem odluke odlučili da se odupru agresorskim namjerama.

Ovom odlukom formirane su ratne stanice policije u svim tuzlanskim mjesnim zajednicama.

4.aprila 1992.godine građani Tuzle krenuli su u odbranu grada od agresora. Pokazujući nevjerovatnu snagu i odlučnost da odbrane živote svih građana u Tuzli, bez obzira na vjerska i bilo koja druga opredjeljenja, i u najtežim ratnim godinama pokazujući da je tuzlanska multikulturalnost i različitost odlučujuća u odbrani od agresora i agresorskih namjera da zauzme ovaj grad.

Građani Tuzle  i njeni branitelji mogu biti ponosni što su tokom ratnih godina sačuvali dostojanstvo i zajedništvo i što nisu dozvolili agresoru da ostvari  svoje zacrtane ciljeve.

Tuzla i njeni hrabri branitelji i građani 4.april s razlogom smatraju jednim od najznačajnijih datuma u novijoj tuzlanskoj historiji.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !