Press GO PDA Tuzla: Tuzli ne trebaju podjele već društvo jednako za sve

GO PDA Tuzla na press konferenciji koja je održana u utorak 27.oktobra predstavio je kandidata za gradonačelnikam kao i kandidate za Gradsko vijeće. Ujedno je i promovisana Izborna platforma.

Predsjednik GO i nosilac liste za Gradsko vijeće Senad Mehmedinović naglasio je da 65 posto liste čine žene i mladi. Posebno mu je drago što mladi i žene pokazuju interes za politiku, što potvrđuje procenat istih na listi. Od 35 kandidata koliko je na listi, 11 mladih osoba je do 30 godine, dok je 16 žena na listi.

Mehmedinović je istakao da je kroz Izbornu platformu i Epilog Izborne platforme definisano 12 strateških ciljeva za koje će se zalagati PDA u Gradskom vijeću Tuzla.

– Ne želimo da tolerišemo činjenicu da Tuzla nema ličnu kartu, a to je Statut Grada. Naš prioritet u Gradskom vijeću će biti maksimalno zalaganje na izradi socijalne karte u svim mjesnim zajednicama, koja treba da bude faktor socijalne sigurnosti naših građana. Neophodno je da svi radimo na jačanju inkluzivne kulture, i smatram da u kontekstu ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom moramo se znatnije uključiti u stvaranju uslova za samostalan život. Učiniti društvo jednako za sve, naš je imperativ, a jedan od uslova za samostalan život osoba sa invalidtetom je život bez prepreka. S toga, jedan od naših strateških ciljeva je uklanjanje arhitektonskihh barijera– pojašnjava Mehmedinović.

Alen Kamerić, kandidat PDA Tuzla za gradonačelnika kazao je da je njegova kandidatura odgovor svima onima koji su GO PDA svrstavali u razne tabore.

– Mi smo stranka centra. U fokusu nam je građanin Tuzle. Sjedište PDA je u Tuzli, a ne u Sarajevu. Ne želimo da se ide po odluke u Sarajevo – mišljenja je Kamerić.

Kamerić smatra da jedan od prioriteta u narednom periodu treba biti poboljšanje usluga zdravstvene zaštite

. – Tuzla mora imati Opću bolnicu. Time bi se poboljšalo pružanje zdravstvenih usluga i smanjio odlazak ljekara iz države. Kao gradonačelnik zalagat ću se i za smanjenje aerozagađenja grada i rješavanje problema putne infrastrukture – rekao je Kamerić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !