Održana konstituirajuća sjednica Izvšnog odbora PDA Tuzla

Na prvoj konstituirajućoj sjednici Izvršnog odbora PDA Tuzla koja je održana u srijedu 4.marta, predsjednik doc. dr.sci.Senad Mehmedinović naglasio je da je Gradski odbor u proteklih mjesec dana uspješno sproveo unutarstranačke izbore po mjesnim ograncima. Nakon sprovedenih izbora po ograncima, ogranci su dobili svoja rukovodstva predvođena predsjednicima ogranaka, kao i predsjednicima asocijacija žena i mladih.
Po završetku izbora po ograncima uspješno je organizovana Izborna skupštinu GO. Na Izbornoj skupštini delegati su birali rukovodstvo Gradskog odbora, kao i Asocijacije žena i Asocijacije mladih GO PDA Tuzla.
Mehmedinović je istakao da dobro organizovani unutarstranački izbori pokazuju snagu i ozbiljnost cjelokupnog projekta.
Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Izvršnog odbora, i donesena Odluka o imenovanjima predsjednika Savjeta. Za predsjednika Savjeta za nauku i obrazovanje imenovan je prof.dr.Izudin Hasanović, prim. dr. Alen Kamerić imenovan je za predsjednika Savjeta za zdravstvo. Semir Omanović vodit će Savjet za saradnju sa nevladinim sektorom, dok će Almir Mulabećirović voditi Savjet za medije. Za predsjednika Savjeta za kulturu imenovan je Mijo Franković.
Na sjednici se govorilo i o Planu rada za tekuću godinu. Asocijacija žena i Asocijacija mladih do iduće sjednice Izvršnog odbora trebaju izraditi planove rada asocijacija. Uz diskusiju svih članova konstatovano je da je rad na terenu u ograncima osnova političkog djelovanja, te da je od posebne važnosti za promociju programskih ciljeva stranke. S tim u vezi donesen je set zaključaka koji idu u prilog promocije GO PDA Tuzla. Razgovaralo se i o stretegiji djelovanja sa posebnim akcentom na lokalne izbore.
Predsjednik GO PDA Tuzla kazao da je i ove godine Gradski odbor povodom Dana nezavisnosti odao počast i položio cvijeće na mezar rahmetli Sulejmana Tihića u Bosanskom Šamcu, kao i na spomen obilježje na Slanoj Banji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !