Senad Mehmedinović izabran za predsjednika Gradskog odbora PDA Tuzla

Dosadašnji povjerenik Gradskog odbora PDA Tuzla Senad Mehmedinović izabran je večeras na Izbornoj skupštini u okviru unutarstranačkih izbora za predsjednika ove stranačke organizacije.

Mehmedinovića su jednoglasno izabrali delegati mjesnih ogranaka koji djeluju u okviru Gradskog odbora PDA Tuzla.

U svom obraćanju prisutnima Mehmedinović uputio je zahvalnost dosadašnjim predsjednicima povjereništava koji su nesebično radili na jačanju PDA u mjesnim ograncima, te izrazio ubjeđenje da će novoimenovani predsjednici mjesnih ogranaka nastaviti raditi na afirmaciji politike PDA.

Svima vama, koji ste mi dali podršku da budem prvi među jednakim i u narednom periodu, dugujem nemjerljivu zahvalnost. Čestitke na imenovanju upućujem Saneli Jurišić, novoj predsjednici Asocijacije žena, koja je na čelu sa dosadašnjom predsjednicom, kontinuirano radila na popularizaciji PDA jačajući ulogu žene u politici, kao i Emiru Šahoviću, novom predsjedniku Asocijacije mladih, koji su pokretači pozitivnih promjena i resurs PDA.

Posebno bih se zahvalio Mirsadu Kukiću, predsjedniku stranke i Samiru Imamoviću, generalnom sekretaru, koji su davali svoju nesebičnu podršku u radu Gradskog odbora PDA Tuzla, istakao je Mehmedinović koji je za svoje potpredsjednike imenovao Miralema Softića, Hidajetu Jarčević i Samira Cipurkovića.

Ujedno je podsjetio da se bliže lokalni izbori, te da uspjeh i izborni rezultat, a samim tim i angažman vijećnika u lokalnoj zajednici, zavise isključivo od maksimalnog zalaganja svih članova stranke.

Prisutni delegati su birali i članove Izvršnog odbora PDA Tuzla u čiji su sastav ušli Alen Kamerić, Naida Morić, Elvin Ovčina, Samir Cipurković, Goran Nikolić, Jasmin Pilavdžić, Senada Šahović, Miralem Softić, Senia Husić, Hidajeta Jarčević, Edis Džambić, Almir Mulabećirović, Vehid Mehmedinović, Nedžad Durmić, Meliha Pašić, Semir Osmanović, Adnan Hebib i Amela Sinanović.

Za potpredsjednice tuzlanske Asocijacije žena PDA imenovane su Meliha Karabegović i Izeta Ikanović, a za potpredsjednike mladih Emina Muhamedbegović, Faruk Durmić i Edis Džambić.

Nove članice Izvršnog odbora Asocijacije žena postale su Meliha Karabegović, Izeta Ikanović, Senada Šahović, Dženeta Čačković, Enisa Žunić, Avida Ibrišimović, Meliha Hukić, Mirela Mehanović, Edisa Merdić, Sadina Mulalić, Mirela Đulović, Sandra Memić, Amela Avdić, Hidajeta Jarčević, Zdenka Hasanović, Enisa Šadić Kurtić, Merima Medić, Mirela Joldić i Maja Nukić.

Za članove Izvršnog odbora Asocijacije mladih izabrani su Edis Džambić, Emina Muhamedbegović, Amar Hadžibeganović, Maida Pašić, Nina Saračević, Nadina Avdić Jahić, Denis Bartulović, Almir Ahmetović, Enes Mujkić, Edis Delić, Bejnan Riđić, Admir Deljić, Enisa Beganović, Eldar Rekić, Almir Vuković, Melisa Hergić, Lejla Đuzo, Sabina Dervišagić, Eldar Kovač i Faruk Durmić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !