Deveta redovna sjednica Gradskog odbora povjereništva PDA Tuzla: Raspisani izbori u Gradskom odboru PDA Tuzla

U četvrtak 30.januara održana je sjednica Gradskog odbora PDA Tuzla. Sjednici su pored predsjednika mjesnih ogranaka prisustvovali i predsjednici Savjeta Gradskog odbora i koordinatori radnih grupa.
Nakon intoniranja himne BiH, predložen je i usvojen Dnevni red IX redovne sjednice, i to: Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice, Izvještaj o radu GO PDA Tuzla, unutarstranački izbori i tekuća pitanja. Predsjednik povjereništva GO PDA Tuzla doc. dr. sci. Senad Mehmedinović prezentovao je prisutnima Izvještaj o radu za 2019. godinu rekavši da je zadovoljan ostvarenim aktivnostima u prethodnoj godini, te da očekuje i dalje maksimalno zalaganje svih aktivista stranke uz punu podršku rukovodstva. Zahvalio se svima na učešću u promoviranju i predstavljanju projekta i ideja Pokreta demokratske akcije, a poseban akcenat je stavljen na ulozi Mjesnih ogranaka, kao i asocijacija u ostvarivanju postavljenih ciljeva. Nakon prezentacije, te diskusije, jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu Gradskog odbora PDA Tuzla za 2019. godinu.
Pod tačkom tri, predsjednici Mjesnih ogranaka upoznati su sa Odlukom Kantonalnog odbora PDA TK o sprovođenju izbora po Općinskim i Gradskim organizacijama. Stim u vezi, prisutnima su se prezentovala pravila Izbornog postupka PDA BiH sa posebnim akcentom na sprovođenje izbora u Mjesnim ograncima, kao i održavanje Izborne skupštine GO PDA Tuzla. U pojašnjavanju izbornog postupka osim predsjednika Mehmedinovića uzeli su učešće i predsjednica Asocijacije žena Hidajeta Jarčević, predsjednik Asocijacije mladih Emir Šahović, te sekretar Gradskog odbora Slavena Vojinović. U veoma konstruktivnoj diskusiji učestvovali su Almir Terzić, predsjednik MO Gornja Tuzla, Vehid Mehmedinović, Meliha Pašić, predsjednica MO Stari Grad, Senada Šahović, predsjednica MO Batva, Suad Palavrić, predsjednik MO Kiseljak, Salih Delić.
Obzirom da prema Pravilima izbornog postupka PDA BiH dva člana i zamjenike Izborne komisije PDA Tuzla bira Gradski odbor, jednoglasno su imenovani Slavena Vojinović za predsjednicu, član Faruk Durmić, dok je ispred Kantonalnog odbor PDA TK imenovan Boris Vukušić.
U skladu sa uputstvima i Odlukom Kantonalnog odbora, te Odluka Izvršnog odbora PDA Tuzla, raspisani su izbori za Gradski odbor PDA Tuzla, Asocijaciju žena i Asocijaciju mladih. U Mjesnim ograncima se biraju predsjednik MO, članovi MO, sekretar MO, evidentiraju kandidati za predsjednika Gradskog odbora, članove IO PDA Tuzla, te biraju delegati za Skupštinu GO (Sve se odnosi i na Asocijaciju žena i mladih). Također, u skladu sa Pravilima izbornog postupka PDA BiH, Gradski odbor PDA Tuzla je jednoglasno donio Odluku i utvrdio prijedlog broja delegata za skupštinu GO PDA Tuzla, a koja će biti dostavljena kantonalnom odboru PDA TK na dobijanje saglasnosti.
Izbori u mjesnim ograncima održat će se u periodu od 07-14.02.2020 godine, a Izborna skupština Gradskog odbora PDA Tuzla održat će se 22.02.2020. (subota) u hotelu Mellain sa početkom u 18. sati.
Pozivamo sve članove da se uključe u unutarstranačke izbore, a pravo glasa imaju članovi koji se nalaze na reeevidentiranom spisku koji imaju predsjednici MO, a kao dokaz služi članska karta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !