U Kapiju nam ne dirajte: Protestno okupljanje mladih Tuzle povodom knjige Ilije Brankovića

Vijeće mladih Grada Tuzla organizovalo je u srijedu 13.novembra protestno okupljanje mladih Tuzle na Kapiji povodom beogradske promocije knjige „Tuzlanska Kapija režirana tragedija“, autora general – potpukovnika Ilije Brankovića. Napominjemo, da iza promocije ove knjige stoji srbijansko Ministarstvo odbrane. Iz centra Tuzle, sa Kapije je poručeno da će srbijanskom političkom vrhu biti upućeno protestno pismo povodom ove knjige.

Asocijacija mladih GO PDA Tuzla pružila je podršku mladima Tuzle.

Podsjećanja radi, Gradski odbor PDA Tuzla je 06.03.2019. godine reagovao i osudio laži Ilije Brankovića koji je u tekstu pod naslovom „Smrt u Tuzli sejalo sedam islamskih terorista“, a uz naručene kvazi analize nastojao da istinu o stradanju nedužnih građana Tuzle prikaže kao režiranu tragediju.

Promocija knjige bazirana na falsifiranju istine i iznošenju dezinformacija, a uz podršku institucije na čelu sa Aleksandrom Vulinom, pokazuje da kuhinja laži u režiji velikosrpske politike nikada nije mirovala. Povremeni pamfleti, politički spinovi i tzv. stručne ekspertize o zločinima počinjenim u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu, neupućenima mogu izgledati sporadični i nekoordinirani. Međutim, itekako su svi ti napadi na državu Bosnu i Hercegovinu usaglašeni i pomno isplanirani, poput svih ratnih, propalih agresorskih planova. Objavljivanje knjige bazirane na negiranju istine potvrđuje da se nije odustalo od napada na Bosnu i Hercegovinu. Tada smo, sada ćemo i u budućnosti ćemo osuđivati sve laži koje diraju rane koje nikada neće zarasti. Radi nas, radi naše i budućnosti narednih generacija ponavljamo: Tuzla i Bosna i Hercegovina su žrtve! Na Kapiji je ugašen 71 mladi život a razlog tome je ispaljena granata sa srpskih položaja na Ozrenu. Ove činjenice je potvrdio Sud BiH i to je je sud kojem mi vjerujemo.

 

Reagovanje na laži: Na Kapiji je ugašena tuzlanska mladost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !