Sjednica Gradskog vijeća Tuzla: Vijećničke inicijative samostalnih vijećnika i članova PDA Tuzla Hidajete Jarčević i Miralema Softića

Na 38. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla koja je održana u četvrtak 31. oktobra 2019.godine samostalni vijećnici i članovi PDA Tuzla, Hidajeta Jarčević i Miralem Softić  podnijeli su vijećničke inicijative.

Miralem Softić, samostalni vijećnik i potpredsjednik GO PDA Tuzla, podnio je dvije vijećničke inicijative.

Prva se odnosi na poduzimanje adekvatnih mjera i saniranje neugodnog mirisa oko Jale i zaustavljanje ispuštanja fekalija (zgrada preko puta bivšeg TUŠ-a, kod željezničke stanice – Ulice Krečanska i Drage Karamana).

Druga vijećnička inicijativa Softića odnosila se na to da se  uredi i očisti zapuštena parcela koja se koristi kao „divlja deponija“ kod mosta pored Livnice.

U obrazloženju svojih inicijativa samostalni vijećnik Miralem Softić je istakao da mještani koji žive u ovom dijelu grada se žale da ne mogu otvarati prozore u svojim stanovima zbog neugodnog mirisa oko Jale i ispuštanja fekalija. U posljednjih nekoliko godina ovaj dio grada izgrađen je novim stambenim objektima, ali se ovaj dugogodišnji problem još uvijek nije riješio, i predstavlja problem za stanovnike zgrada.

Također, neophodno je očistiti i zapuštenu parcelu koja se koristi kao „divlja deponija“ kod mosta pored Livnice. Ova parcela se nalazi u neposrednoj blizini Jale i navedenih stambenih objekata.

Hidajeta Jarčević, samostalna vijećnica i predsjednica Asocijacije žena PDA Tuzla, u svojoj vijećničkoj inicijativi fokusirala se na rješenje problema asfaltiranja puta i uvođenja ulične rasvjete u ulici 115. HVO Brigade u Novom naselju.

U obrazloženju svoje inicijative samostalna vijećnica Hidajeta Jarčević je naglasila da kada se skrene sa glavne ulice na sporedni put u ulici 115. HVO Brigade u Novom naselju primjetno je da put nije asfaltiran, i da ovaj put gdje je trenutno kaldrma potrebno je asfaltirati, kao i uraditi uličnu  rasvjetu.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !