Asocijacija žena PDA Tuzla: Ženski politički aktivizam i zajedništvo

Asocijacija žena PDA GO Tuzla na čelu sa predsjednicom Hidajetom Jarčević, održala je radno konsultativni sastanak sa predsjednicama AŽ MO PDA Tuzla. Cilj sastanka bio je informisanje o dosadašnjim aktivnostima provedenim po Planu i programu rada Asocijacije žena GO PDA Tuzla u prvih šest mjeseci tekuće godine, te planiranje narednih aktivnosti.

“Naše aktivnosti, provedene i planirane u ovoj godini su pokazatelj dobre prakse ženskog političkog aktivizma kao i jedinstva i zajedništva ovdje prisutnih najaktivnijih članica stranke. U narednom periodu svoje djelovanje ćemo usmjeriti prema tome da Pokret demokratske akcije u Tuzli ostane prepoznatljiv politički faktor te zadrži i osnaži rejting i poziciju koju ima.”- kazala je u svom izlaganju predsjednica Jarčević.

Sastanku se odazvao predsjednik GO PDA Tuzla doc.dr.sci. Senad Mehmedinović.

Predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla doc. dr. Senad Mehmedinović, upoznao je prisutne o trenutnoj aktuelno političkoj situaciji te naglasio opredijeljenost rukovodstva Gradskog odbora da u svakom momentu pruži bezrezervnu podršku Asocijaciji žena.

Svoje obraćanje predsjednik GO PDA Tuzla zaključio je riječima : “Asocijacija žena ima punu podršku i meni je izuzetno drago što su se sve predsjednice ogranaka odazvale večerašnjem sastanku što potvrđuje odgovornost u radu. Pozivam vas da svi radimo na javnom zagovaranju i promovisanju politike PDA te da i u narednom periodu date svoj maksimum u aktivnostima koje provodi Asocijacija žena GO PDA Tuzla.”

Na kraju, dogovorene su dalje aktivnosti, podijeljena zaduženja i upute. Naš moto – RAD I ODGOVORNOST.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !