Gradski odbor PDA Tuzla upriličio Iftar za nekoliko stotina zvanica u najodabranijoj noći u godini

Gradski odbor PDA Tuzla organizovao je iftar za nekoliko stotina zvanica u hotelu Mellain, u petak 31.maja. Iftaru je prisustvovao i predsjednik PDA BIH, dr.Mirsad Kukić. Uz zajednički iftar i lijepo ramazansko druženje, okupljeni su imali priliku da zajednički podijele radost ramazana u najodabranijoj noći u godini, Lejletul – Kadr.

Predsjednik GO PDA Tuzla doc.dr.sc.Senad Mehmedinović u svome obraćanju naglasio je da je 31.maj bitan ali i tužan datum.

– Bitan je što je noć Lejletul- Kadr, najodabranija noć u godini. Također, ovaj datum je bitan jer je Izvršni odbor PDA Tuzla donio Odluku kojom se 31.maj obilježava kao godišnjica osnivanja GO PDA Tuzla, imajući u vidu da je 31.maja 2018.godine održana konstituirajuća sjednica Gradskog odbora. Ovaj datum je i tužan. Obilježava se kao Dan bijelih traka. Sjećamo se nevino ubijenih 3176 građana Prijedora. Imamo obavezu da opominjemo i ne zaboravimo šta se događalo u Prijedoru 1992.godine – kazao je Mehmedinović.

On je istakao da mu je posebna čast što je na iftaru prisutan predsjednik PDA BIH dr.Mirsad Kukić, koji je najlegitimniji predstavnik građana u Parlamentu BiH iz izborne jedinice kojoj pripada. Na kraju obraćanja predsjednik GO PDA Tuzla je svim prisutnim poželio da preostale dana mjeseca Ramazana provedu u rahatluku, zdravlju, ibadetu, jačanju međuljudskih odnosa.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !