Asocijacija žena: Posjeta Potočarima i Srebrenici

Asocijacija žena Pokreta demokratske akcije GO Tuzla, na čelu sa predsjednicom Hidajetom Jarčević a pod pokroviteljstvom Gradskog odbora PDA Tuzla, povodom obilježavanja “Dana nezavisnosti” posjetila je Potočare i Srebrenicu. Oko sedamdeset članica je učenjem fatihe/minutom šutnje i polaganjem cvijeća na spomen obilježju odalo počast žrvama genocida. Članice asocijacije žena dočekao je predsjednik Regionalnog odbora PDA Srednje Podrinje Munir Habibović te je tom prilikom istakao da ovakav vid podrške građani ovog područja najviše cijene te se zahvalio Asocijaciji žena PDA Tuzla na upriličenoj posjeti i njegovanju sjećanja na genocid i stradanje Bošnjaka u Podrinju. Dobrodošlicu asocijaciji upriličile su i predsjednica Udruženja Žene Srebrenice Hajra Ćatić te njena potpredsjednica Nura Begović. Ovom prilikom su kazale da im je zadovoljstvo ugostiti Asocijaciju žena PDA GO Tuzla i njeno rukovodstvo s kojim njihovo Udruženje ima dugogodišnju saradnju.
U Memorijalnom centru “Potočari” žene su imale priliku prisustvovati historijskom času u sklopu kojeg su odgledale i dokumentarni film te posjetile biblioteku za koju je projekat uradila članica IO AŽ PDA GO Tuzla magistrica bibliotečkih znanosti Enisa Žunić.
“Dok stojimo ovdje u Potočarima naša poruka je jasna. Nezavisnost ove države skupo je plaćena. To je cijena koju je naš narod platio i ne smijemo dozvoliti da bilo ko negira šta se zapravo desilo i da ove humke ne svjedoče nastanku države. Za njen opstanak svi smo preuzeli obavezu.
Tu smo uz majke Srebrenice i bit ćemo i dalje njegujući saradnju u vidu podrške kako u mimohodu koji svakog mjeseca one organizuju u Tuzli tako i ovdje a sve u cilju da se zločinci kazne a žrtve pronađu svoj smiraj” – kazala je Hidajeta Jarčević, predsjednica AŽ PDA GO Tuzla.
Nakon protokolarnog dijela, članice rukovodstva AŽ PDA Tuzla posjetile su prostorije regionalnog odbora PDA Srednje Podrinje.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !