Mladi u Podrinju: Nikada ne zaboraviti žrtve genocida i zločina u Podrinju

Članovi Izvršnog odbora Asocijacije mladih PDA Tuzla posjetili su šehidsko mezarje Veljaci u Bratuncu i Memorijalni centar u Potočarima.

Učenjem fatihe i polaganjem cvijeća Asocijacija mladih poslala je jasnu poruku da nikada neće biti zaboravljene žrtve genocida u Srebrenici i žrtve zločina nad Bošnjacima Bratunca.

– Posjeta Memorijalnom centru Potočari kao i šehidskom mezarju Veljaci u sklopu je drugog dijela naše aktivnosti obilježavanja 23. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici. Tu posjetu iskoristili smo i da se susretnemo sa predstavnicima Regionalnog odbora Srednje Podrinje. Munirom Habibovićem – predsjednikom RO Srednje Podrinje i predsjednikom OO PDA Srebrenica i  Enisom Merdžićem – predsjednikom OO PDA Bratunac, kao  i predsjednicom Asocijacije mladih PDA Srebrenica Amrom Nalić. Mišljenja smo da je od izuzetne važnosti njegovati i graditi dobre odnose sa mladima iz ovog dijela naše države. Nadamo  se uspješnoj saradnji u budućnosti – kazala je dr. Naida Morić, predsjednica Asocijacije mladih PDA Tuzla.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !