Sjednica Povjereništva GO PDA Tuzla u proširenom sastavu MEHMEDINOVIĆ: Veliki broj aktivista vrijedno rade na popularizaciji stranke

Pokret demokratske akcije Tuzla je za veoma kratak period okupio veliki broj aktivista koji vrijedno rade na popularizaciji stranke, rečeno je na prvoj sjednici Povjereništva Gradskog odbora PDA Tuzla u proširenom sastavu na kojoj su učešće uzeli članovi Izvršnog odbora, predsjednici mjesnih ogranaka te predstavnici asocijacije žena i mladih.

Prema planu aktivnosti, kako je upoznao Senad Mehmedinović, predsjednik tuzlanskog PDA, pored konstituirajućih sjednica Gradskog odbora, Asocijacije žena, a za koji dan i Asocijacije mladih, privode se kraju i imenovanja kompletnog sastava mjesnih odbora PDA, uključujući žene i mlade.

-Sredinom juna PDA Tuzla će imati formiranih svih 13 savjeta, 36 asocijacija žena i 36 asocijacija mladih u svim ograncima s kompletnim sastavima mjesnih odbora. Želim istaći da nam je građanin na prvom mjestu, odnosno da su naša vrata uvijek otvorena – kazao je Mehmedinović te dodao da stranka okuplja one kojima je imperativ rad.

Tokom sjednice članovi Povjereništva su se nošenjem bijelih traka prisjetili ubijenog nesrpskog stanovništva iz Prijedora i okoline, kojem su na današnji dan 1992. godine zločinci iz srpskog naroda naredili da ispred svojih kuća istaknu bijele čaršafe ili zastave, kako bi što brže sproveli svoje namjere.

-Nadamo se da će porodice 3.176 osoba nastradalih dobiti pravdu, a posebno suosjećamo sa roditeljima 102 ubijena mališana koji godinama od gradskih vlasti ne dobijaju spomen-obilježje. Pamtimo i obelježavamo ovaj datum, a nadamo se da će to i druga strana uskoro početi, da nam se takve stvari nikad više ne ponove – potcrtao je Mehmedinović.

Tim za informisanje

PDA BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !