Konstituirajuća sjednica Asocijacije žena Povjereništva GO PDA Tuzla: Za predsjednicu imenovana Hidajeta Jarčević i Izvršni odbor

U Tuzli je danas održana konstituirajuća sjednica Asocijacije žena Povjereništva Gradskog odbora PDA za čiju je predsjednicu imenovana Hidajeta Jarčević, diplomirana pravnica, dok će potpredsjedničke funkcije obavljati Slavena Vojinović, diplomirana pravnica te Senia Husić, bachelor prava.

-Naš cilj je stvaranje ambijenta koji se odnosi na ravnopravnu zastupljenost žena u procesima odlučivanja u javnom i političkom životu, kao i provođenje kampanje zagovaranja koja bi probudila svijest samih žena o njihovom značaju u društveno-političkom angažmanu. Također, želimo omogućiti češću prisutnost žena u medijima te veću zastupljenost na liderskim pozicijama, istakla je Jarčević.

Ovom prilikom formiran je i Izvršni odbor u koji su imenovane sljedeće članice: Senada Šahović, Enisa Žunić, Dijana Bijesović, Mirela Mehanović, Dženeta Čačković, Avida Ibrišimović, Izeta Ikanović, Merima Fazlić, Amela Hadžiavdić, Mirela Ikanović, Esmina Hasić, Edina Mehmedović, Mrzeta Babajić, Arnela Husić, Elvira Jahić, Daria Dizdarević i Zumra Bečić.

U narednom periodu predstavnice Asocijacije žena Povjereništva GO PDA Tuzla će u svim mjesnim ograncima upriličiti sastanke na kojima će se predstaviti svojim članicama te sa istima razgovarati i razmijeniti mišljenja, nakon čega će napraviti strategiju djelovanja u okvirima Operativnog plana GO PDA Tuzla.

 

 

Tim za informisanje

PDA BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !