Gradsko vijeće Tuzla: Vijećničke inicijative Hidajete Jarčević i Miralema Softića

Na 39.redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, koja je održana u četvrtak 28.novembra, samostalni vijećnici i članovi GO PDA Tuzla, Hidajeta Jarčević i Miralem Softić, podnijeli su vijećničke inicijative.
Predsjednica Asocijacije žena PDA Tuzla, Hidajeta Jarčević, podnijela je inicijativu o postavljanju ležećih policajaca (usporivača brzine) u blizini osnovne škole na Kiseljaku.
U obrazloženju svoje inicijative Jarčević je naglasila da postavljanje ležećih policajaca u blizini osnovne škole na Kiseljaku treba da bude prioritet svih prioriteta.
– Dovoljno je naglasiti da je u blizini osnovne škole poginulo petogodišnje dijete dok je prelazilo cestu. Postavljanje ležećih policajaca, odnosno usporivača brzine, spasit će živote naše djece koja svakodnevno idu u školu. Bez ležećih policajaca djeca svakodnevno ugrožavaju svoje živote. Da bi roditelji prestali strahovati za živote svoje djece mora se pod hitno krenuti u realizaciju postavljanja ležećih policajaca – kazala je Jarčević.

Potpredsjednik PDA Tuzla, Miralem Softić, u svojoj inicijativi akcenat je stavio na sanaciju dijela puta Husino – Kiseljak (do pružnog prelaza), i na rješavanje problema nelegalne deponije na Kiseljaku.
– Na dijelu puta Husino – Kiseljak dotrajao je asfalt, te je pod hitno neophodno sanirati ovaj put. Mještani na Kiseljaku se žale da se asfaltiraju sporedni putevi (što je također neophodno), dok se ništa ne poduzima na dijelu puta Husino – Kiseljak. Također, u zadnjih godinu dana mještani imaju problem sa nelegalnom deponijom. Deponija se nalazi prije Kiseljaka na 500 metara. Preciznije, niže od džamije 300 metara – naglasio je u obrazloženju svoje inicijative Softić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !