Saopštenje GO PDA Tuzla: Prljavi predizborni trikovi SD Tuzla

Najednom iskazano dušebrižništvo Gradskog odbora SD Tuzla da pacijent treba da bude u fokusu zdravstva na svim nivoima organizovanja samo je jedan u nizu prljavih preizbornih trikova kojim žele dobiti glasove naših građana.

Ne zaboravimo da je medicinski tim SD, na čelu sa direktorom Vahidom Jusufovićem uništio kompletan sistem UKC Tuzla te doveo u pitanje njegovo normalno funkcionisanje. Ne zaboravimo da je aktuelna Vlada TK, na čelu sa premijerom Denijalom Tulumovićem, prošle godine odbila nabavku potrebne medicinske opreme u cilju razvoja i unapređenja zdravstvene zaštite javnih zdravstvenih ustanova TK i time nanijela nemjerljivu štetu zdravstvenom sistemu, pa i samim građanima TK.

Ne zaboravimo da sedam mjeseci od pojave koronavirus uposleni na UKC Tuzla i dalje nemaju potrebnu medicinsku opremu za zaštitu.

Gospodo draga, vaš tim nije riješio postojeće probleme za vrijeme COVID-19, pa kako onda da ih riješite u cjelokupnom zdravstvu?!

Najgora Vlada TK u njenoj istoriji nastavila je da gomila probleme po cijelom TK, a njen prvi čovjek, umjesto da bude na čelu Kriznog štaba TK i uhvati se u koštac sa problemom korona virusa, nastavio se skrivati i voditi politiku zabijanja glave u pijesak pred problemima. Perjanica zelene ljevice SD i najvjerniji sluga SDA, kojem je povjereno zdravstvo TK, ne samo da nije ništa uradio na istom, nego je u potpunosti narušio sistem zdravstva i UKC čemu svjedoče zaposleni a posebno naši građani pacijenti.

Takav SD obećava nova rješenja i nudi da isto uradi i na nivou Doma zdravlja Tuzla čime pokazuje koilko je izgubio kompas i osjećaj za probleme u kojima se nalazimo. SD je jedino sposoban da se bavi premještanjem i imenovanjem svojih kadrova po medicinskim ustanovama po političkoj liniji i to je jedini sistem koji nam nude.

Što se tiče uvođenja privatne prakse regulatorno u sistem, da bi, kako ste naveli, povećala zdrava konkurencija i podigao kvalitet zdravstva za građane, nije ništa drugo do vaša favorizacija liječenja pacijenata koji imaju novac, dok bi se oni slabijeg imovinskog stanja liječili na UKC.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !