Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: Promocija liderstva

Treći decembar obilježava se kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ujedinjene nacije ovogodišnji dan osoba sa invaliditetom organizuju pod temom „Promocija učestvovanja i liderstva osoba sa invaliditetom: poduzimanje akcija za implementaciju Agende održivog razvoja do 2030. godine“.

Godišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom ima za cilj da promoviše razumijevanje problema invalida i mobilizira podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.  Osobe sa invaliditetom trebaju biti integrisane u sve aspekte političkog, ekonomskog i kulturnog života.

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se obilježava 3. decembra, predsjednik GO PDA Tuzla doc.dr.sc. Senad Mehmedinović je izjavio: “Gradski odbor PDA Tuzla podržava svaki vid osnaživanja osoba sa invaliditetom, naročito u jačanju pojedinaca i organizacija koje promovišu samostalan život kroz osiguranje uključenosti u svakodnevne životne aktivnosti, a što je dio Agende za održivi razvoj 2030.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !