Saopštenje za javnost: Ko o čemu, DF o poštenju

Nakon što je predsjednik GO PDA Tuzla, Emir Šahović, prvi i jedini reagovao od političkih subjekata na skandalozno imenovanje predsjednika SDA TK na mjesto generalnog direktora, te predsjednika Gradskog odbora Tuzla na mjesto pomoćnika direktora, konačno se oglasila i Demokratska Fronta TK koja od prvog dana slijepo stoji uz Vladu TK, vjerovatno najgoru u historiji.
Gradski odbor PDA Tuzla poziva DF TK da se konačno izjasni da li je u partnerskim ili koalicionim odnosima sa SDA TK ili je, kao i uvijek, kao neodlučna mlada, malo tamo, malo ‘vamo.
DF ima običaj da pred svake izbore prezentuje javnosti da djeluje samostalno kao politički subjekat, a čim se završe izbori vraćaju se u okvire SDA ili, da budemo precizniji, pod skute pojedinaca iz SDA koji su centri moći.
Ovo što ova vlast radi od cijelog kantona nije ništa novo; gdje god pogledate, svuda su promašeni i nesposobni stranački kadrovi koji sistematski urušavaju institucije.
Da samo spomenemo da od nekadašnjih najboljih i najsjajnijih institucija kao što su UKC Tuzla, Aerodrom Tuzla, RTVTK, MUP TK nije ostalo skoro ništa, ili bar ništa dobro.
Igranka oko nekakvog partnerstva u kojem DF tobože kao ništa ne bi ali, eto, SDA to radi a oni kao nešto koriguju, traje već više od decenije i nije nam donijela ama baš ništa. Nismo primjetili da se DF za dvije godine mučenja onkoloških pacijenata ikada oglasio nego je to učinio sada jer su oni željeli svog direktora, a lokalni izbori se bliže.
To je najupečatljivije upravo na TK, koji je postao tamni vilajet ubistava, korupcije, javašluka i propasti svih institucija i ustanova i odakle najveći broj naših sugrađana bježi na zapad glavom bez obzira.
PDA Tuzla nema ništa protiv toga da DF TK i dalje ostane u čvrstoj koaliciji sa SDA TK, ali imamo veliki problem s tim da nastavite glumiti partnere vlasti koji nemaju nikakvu političku i moralnu odgovornost za postojeće katastrofalno stanje u cijelom kantonu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !