Saopštenje za javnost predsjednika Povjereništva Gradskog Odbora Pokreta demokratske akcije Emira Šahovića

Presuda kojom se Alen Kamerić vraća na mjesto direktora Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla dokazuje da je Bosna i Hercegovina demokratska, sekularna i socijalna pravna država.
Nepravda koja je učinjena direktoru Kameriću bit će ispravljena, zahvaljujući tome da smo uređena država, daleko iznad nivoa na koji neki politički akteri pokušavaju da nas spuste.
Poštujući zakone, međusobno se uvažavajući i stavljajući potrebe građana na prvo mjesto postići ćemo da sistemske promjene budu brže od mladih sa kartom u jednom smjeru u potrazi za mirnijim i dostojanstvenijim životom.
Povjerenje u pravni sistem je jedan od najvaznijih temeljnih prinicipa demokratije koji treba biti zagarantovan zakonom. Transparentnost će osigurati da svi akteri koji se natječu na politickoj sceni u BiH budu u mogucnosti da djeluju sa ravnopravnih pozicija i pod budnim okom javnosti, uz visoki stepen moralnih i zakonskih normi.
Nadam se i vjerujem da dolazi kraj ovoj vrsti testiranja demokratskih principa i standarda od strane lokalnih neupućenih političara koji misle da je na snazi “zakon jačeg”, a da će odgovorne osobe i prekršioci zakona odgovarati i biti adekvatno kažnjeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !