Koliko građana treba izgubiti glavu prije nego bude zaustavljena najgora SDA-DF vlast u historiji TK?

Tuzlanski kanton pod koalicionom vlašću SDA i DF-a postao je pravi Divlji zapad u kojem građani ne samo da se ne nadaju boljem životu nego se moraju boriti za fizičko preživljavanje i pokušavaju sačuvati živu glavu na ramenima.
Jučer je, na očigled svih građana Banovića i uz podstrekavanje ove vlasti, još jednom došlo do fizičkog nasilja i napada, ovaj put na federalnu zastupnicu Elzinu Pirić, od osoba bliskih Bakiru Izetbegoviću, koje su ga nedavno ugostile na svom imanju.
Pribranošću dijela građana koji su zaštitili federalnu zastupnicu Pirić izbjegnut je mogući tragičan epilog ovog napada, ovog puta ne samo na ženu nego i na predsjednicu političke partije i federalnu zastupnicu. Šta onda mogu da očekuju obični građani?
Ništa, sa ovakvom beskrupuloznom vlašću, najgorom u historiji ove zemlje, i sa nekompetentnim ministrom MUP-a, hodžom, koji se nije ni prstom počešao, a kamoli nešto poduzeo i preuzeo odgovornost.
Podsjetimo, u samo posljednjih godinu dana zabilježena su tri napada na žene sa smrtnim ishodom, tri slučaja femicida, a situacija eskalira svakodnevno. Svakodnevno se povećava broj prijetnji, fizičkih incidenata i ugrožavanja sigurnosne situacije. Za to vrijeme, ova vlast ne samo da se ne bavi navedenim problemima, nego i podstiče agresivne pojedince i grupe, baveći se monstruoznim optužbama i crtanjem meta na izmišljene izdajnike, a zapravo političke neistomišljenike.
Vlast SDA, uz predanu i požrtvovanu podršku svog desnog ekstremnog krila DF-a, bavi se visokom politikom, državnim i međunarodnim rezolucijama, Ustavnim sudovima i drugim temama, dok građani umiru od nedostatka zdravstvene zaštite, policijske i fizičke zaštite, te od nepravde i lopovluka najvišeg nivoa.
Koliko naših sugrađana treba da izgubi život ili završi u bolnicama prije nego što budu zaustavljeni SDA i DF jurišnici, ekstremisti i najgora vlast u historiji ove zemlje?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !