PDA skupom u Mejdanu otvorio kampanju za Opće izbore 2022: Vrijeme je za rad, odgovornost, ekonomiju i sigurnost

Rad, odgovornost, ekonomija, sigurnost slogan je kojim je politička organizacija Pokret demokratske akcije na prvom predizbornom skupu u Tuzli započela kampanju za Opće izbore 2022 kojem je prisustvovalo šest hiljada članova, simpatizera i aktivista.

Elzina Pirić, predsjednica PDA, u svom je obraćanju kazala da je PDA politički projekat koji će nakon 2. oktobra postati značajan politički faktor na području cijele Bosne i Hercegovine.

To smo vam obećali na ovom istom mjestu i prije četiri godine. Za samo šest mjeseci postojanja, stranka je postala parlamentarna na svim nivoima. Hvala svim glasačima koji su u ideji i politici PDA prepoznali sve ono što treba jednoj lokalnoj zajednici, kantonu, entitetima, distriktu i državi. A prije svega građaninu ove države, rekla je predsjednica PDA.

Pirić je istakla da je ujedinjena opozicija sačinjena od 11 političkih subjekata čije iskustvo o radu postojećeg sistema, te nove mlade snage, daju potrebnu energiju i iskrenu želju za promjenama.

Sve ove stranke žele da se Bosna i Hercegovina pokrene sa mrtve tačke, na kojoj se nalazi proteklih 8 godina, vrati na tračnice prosperiteta, NATO saveza i Evropske unije. Uz podršku svih nas iz ujedinjenje opozicije nakon 2. oktobra, izborom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, čiji su dokazani stavovi i političko iskustvo usmjereni ka očuvanju svih vrijednosti Bosne i Hercegovine, učinit ćemo Bosnu i Hercegovinu boljom i prosperitetnijom za život svih nas. Nalazimo se na pragu ispisivanja novih političkih stranica za Bosnu i Hercegovinu. Svima nama država Bosna i Hercegovina mora biti ispred svega, a opći interes ispred stranačkog ili individualnog. Građani Bosne i Hercegovine, zbog države Bosne i Hercegovine, zbog svoje djece i zbog samih sebe ne smiju propustiti novu političku šansu!!! Vrijeme je za rad, odgovornost, ekonomiju i sigurnost. Vrijeme je za Pokret demokratske akcije, naglasila je Pirić.

Generalni sekretar PDA Samir Imamović rekao je, između ostalog, da PDA ima dva osnovna principa djelovanja, a to su platforma PDA i pravljenje ozbiljne političke organizacije u svakoj lokalnoj zajednici, te da jedino čovjek iz ubjeđenja može mijenjati stanje u društvu.

Ono što je neupitno za Pokret demokratske akcije jeste Bosna i Hercegovina kao i njen teritorijalni integritet i suverenitet. Nećemo podržati politike koje pojedincima daju veću važnost nego institucijama. Politike koje su trenutno na vlasti, opterećene aferama i korupcijom, ne mogu se baviti zaštitom države i njenim građanima. Trenutna vlast nema pravo da kaže šta će da uradi, nego da nakon osam godina vladavine treba da položi račune građanima Bosne i Hercegovine šta je uradila u proteklom periodu. A svi znamo da nije uradila ništa! Plaše nas ratom, bude nacionalizam! A sve s jednim ciljem da mobilišu svoju glasačku mašineriju. Oni funkcionišu samo na utjerivanju straha kod građana. Mi želimo da pobijedi Bosna i Hercegovina i da PDA uzme najveće učešće u toj pobjedi, kazao je Imamović.

Azra Pašalić, potpredsjednica PDA i predsjednica Regionalnog odbora Bosanska Krajina-Prijedor istakla da je da će PDA u Republici Srpskoj tražiti tretmana ravnopravnog partnera u vlasti, te da je ova stranka u Koalicijia sa probosanskim strankama za Narodnu skupštinu RS.

Nesib Serhatlić, potpredsjednik PDA i predsjednik Kantonalnog odbora PDA Zeničko-dobojskog kantona, kazao je da kao privrednik najbolje osjeća nerad postojeće vlasti. Podsjetio je da je PDA mnogo toga do sada uradio, a da je jedan od značajnih ciljeva za koje se PDA izborila pravednija raspodjela javnih prihoda što svojataju mnoge stranke.

Prema riječima domaćina predizbornog skupa Emira Šahovića, predsjednika Gradskog odbora PDA Tuzla, cilj ove stranke je da politika spaja, a ne razdvaja, kao što nam je godinama nametala dosadašnja vlast.

Svađala nas je i unutar države razvrstavala po raznim osnovama. To što imamo drugačija politička ubjeđenja, ne treba da znači da smo neprijatelji ovog naroda, već da imamo svoje vlastito mišljenje. Sve što radimo, radimo u dobroj vjeri, ne vrijeđajući nikoga, i poštujući sve, pa i naše političke protivnike. Ja otvorenog srca gledam na život i budućnost mladih u ovoj državi, našoj zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini, poručio je Šahović.

Na prvom predizbornom skupu predstavljeni su nosioci listi za kantonalne skupštine, Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Parlamentarnu skupštinu BiH, te kandidati za Narodnu skupštinu RS, kao i kandidati Gradskog odbora PDA Tuzla za sve nivoe vlasti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !