Donacija poklon paketa pacijenticama na Onkološkom odjeljenju UKC Tuzla

Tradicionalnim obilježavanjem međunarodnog Dana Narcisa, i ove godine, u akciji podjele narcisa i prikupljanja donacija koje građani u simboličnom iznosu daju “kupujući” cvijet koji je simbol borbe protiv karcinoma dojke, prikupljen je određen iznos, te je odluka pala da se isti usmjeri na Onkološko odjeljenje UKC Tuzla odjel Raioterapije.
Tom prilikom akcenat je stavljen na osnovne stvari koje su neophodne bolesnicama, te je odabir bio takav da je kupljeno dvadeset paketa koji sadrže pidžamu, papuče, čarape, peškir, kremu za njegu, vlažne maramice i pelene.
U delegaciji koja je posjetila UKC pored predsjednice Sanele Jurišić učešće su uzele i potpredsjednice Asocijacije žena PDA GO Tuzla, a najzaslužnije za današnju donaciju su svakako aktivistkinje koje su dijeleći narcise prikupile sredstva.
” Svjesni činjenice da je ta teška bolest sama po sebi ogroman šok za oboljele, a u nemogućnosti da učinimo onoliko koliko bi smo željele mi smo odabrale ovaj vid pomoći.
Na jedinstven i kreativan način, podjelom narcisa, žene u cijelom svijetu svake godine podižu svijest o jednoj od najčešćih malignih bolesti – karcinomu dojke.
Zahvaljujući njihovom trudu, prikupljena sredstva se usmjeravaju za borbu protiv ove opake bolesti. To nisu velika sredstva, ali su naše članice to radile srcem znajući da će na kraju biti usmjereno na pravu adresu. Posebno mi je drago da su sredstva prikupljena ove godine donirana odjeljenju za onkologiju, koje radi s najranjivijom grupom pacijenata.
Ovom prilikom se zahvaljujemo zaposlenicima Onkologije i Radiologije : Nada Isić, dipl.med.sestra, prim. doc.dr.med.sc. Jasmina Alidžanović, prim. dr. med. Dijana Koprić, prim.dr.med.sci. Hasan Osmić, prim. dr. med. Dijana Koprić na toplom prijemu a svim uposlenima na nesebičnom radu i zalaganju.” – riječi su predsjednice Asocijacije žena PDA GO Tuzla Sanele Jurišić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !