Asocijacija žena: Održana sjednica Izvršnog odbora

Sjednicom je predsjedavala predsjednica Sanela Jurišić, te je tom prilikom obavijestila prisutne o do sada provedenim aktivnostima uobličenim u Izvještaj o radu za 2021. godinu.
Prisustvo generalnog sekretara PDA BiH Samira Imamovića, koji je prisutne članice izvijestio o aktuelnim političkim dešavanjima, doprinijelo je boljem razumijevanju trenutnih zbivanja koja se tiču članstva PDA.
Takođe, usvojen je Plan i program rada za 2022. godinu.
O dosadašnjem radu i zalaganju članica Izvršnog odbora predsjednica je dala pozitivno mišljenje te zamolila prisutne da nastave još jačim tempom u godini koja je izborna.
-Asocijacija žena je vrlo bitan segment Pokreta demokratske akcije. Naš rad se zasniva na motivaciji i djelovanju naših aktivistkinja.
Trenutno se nalazimo u situaciji da i pored evidentnih problema kroz koje kao projekat prolazimo mi odgovaramo radom i odgovornošću. Naša dosadašnja dostignuća na polju političkog aktivizma daju nam za pravo da bez zastajkivanja idemo dalje u nove aktivnosti – kazala je predsjednica Jurišić.
Na kraju, jednoglasno je usvojen zaključak da Asocijacija žena Pokreta demokratske akcije Tuzla daje punu podršku predsjedniku Mirsadu Kukiću, vjerujući u njegovu procjenu i odluke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !