Gradsko vijeće Tuzla: Vijećničke inicijative Senada Mehmedinovića

Gradski vijećnik i predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla Senad Mehmedinović, na petoj vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, koja je održana u utorak 23.novembra podnio je tri vijećničke inicijative.
⛔Inicijativa za dodjelu poslovnog prostora u zakup za Udruženje za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom „RE – SET“⛔
– Udruženju za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom “RE – SET” neophodan je adekvatan prostor za nesmetan rad i aktivnosti. Udruženje se ranije već obraćalo nadležnoj Službi s namjerom da im se u naselju Slatina izda poslovni prostor. Udruženje “RE – SET” ima za cilj motivaciju, edukaciju i profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom. Trenutno imaju 10 korisnika – osoba sa invaliditetom, sa kojima rade u svrhu podsticanja mladih za uključivanje u samostalan život – naglasio je Mehmedinović u inicijativi.
U mjesecu augustu 2021. godine Udruženje „RE-SET“ zapošljava prvu osobu sa invaliditetom u organizaciji, u okviru projekta „Moj prvi ugovor o radu“, s ciljem da mladim osobama sa invaliditetom, koje do sada nisu imale radno iskustvo, omogući prvo zapošljavanje u cilju osobnog unapređenja osobe sa invaliditetom.
Također, pokrenuli su program stipendisanja osoba sa invaliditetom u svrhu podrške njihovim daljim ambicijama i dodijeljeno je 5 stipendija za 5 osoba sa invaliditetom – studente i učenike.
⛔ Inicijativa za hitnu sanaciju udarnih rupa i oštećenja asfalta na putu prema Gornjim Čaklovićima⛔
Mehmedinović ističe u inicijativi da se ovaj lokalni put nalazi u mjesnoj zajednici Simin Han, skretanje poslije tunela Čaklovići koji vodi prema Džamiji u Gornjim Čaklovićima.
Uslijed obilnih kišnih padavina i snijega, na putu su se stvorile udarne rupe i pukotine što otežava vožnju automobilom, kao i kretanje pješaka.
⛔Inicijativa za objavu vijećničkih inicijativa i pitanja na web stranici Grada Tuzla⛔
Neophodno je da se započne sa objavljivanjem vijećničkih inicijativa i pitanja na web stranici Grada.
Obzirom da inicijative tretiraju problematiku koja se direktno tiče života naših sugrađana bilo bi transparentno da se započne sa objavljivanjem inicijativa, kao i odgovora na iste od strane službi Gradske uprave, ali i javnih ustanova i preduzeća.
Također, objavljivanje incijativa će spriječiti dupliranje istih koji se postavljaju u Vijeću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !