Sastanak rukovodstva Asocijacije žena sa predsjednicama Asocijacije žena mjesnih ogranaka

Predsjednica Asocijacije žena GO PDA Tuzla Sanela Jurišić, upriličila je sastanak sa predsjednicama Asocijacije Mjesnih ogranaka a kojem su prisustvovale i članice kolegija.
“S obzirom na to da su neke predsjednice novoizabrane dok su druge već duže vrijeme na tom mjestu, bilo je neophodno da se napravi jedan ovakav sastanak na kome će se one bolje upoznati i razmijeniti iskustva i mišljenja te iznijeti probleme s kojima se susreću. U konačnici smo zadovoljni do sada učinjenim, širenjem mreže i komunikacijom koja je zdrava i prijateljska. Nastojimo očuvati i njegovati dobre i relaksirane odnose u kojima svako ima svoje mjesto te osnažiti naše žene za dalje političko djelovanje pod okriljem PDA. Ženski aktivizam je vid političkog djelovanja koji se mora posebno tretirati i vrednovati uvažavajući obaveze koje svaka od žena ima kako na radnom mjestu tako i u porodici.” – kazala je predsjednica Jurišić.
Članice užeg rukovodstva Asocijacije žena PDA GO Tuzla su ovom prilikom podsjetile prisutne na njihova prava i obaveze, upoznale ih sa aktivnostima koje su u pripremi te pohvalile njihov dosadašnji rad i zalaganje. Predsjednice su još jednom iskazale svoju spremnost za zajedničko djelovanje u cilju očuvanja i ojačavanja pozicije koju Pokret demokratske akcije ima kao relevantan politički subjekt.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !