Asocijacija žena PDA GO Tuzla dodjelom prikupljenih donacija završila aktivnost pod nazivom “Dani narcisa”

Asocijacija žena GO PDA Tuzla, nakon uspješno odrađene akcije podjele narcisa u sklopu aktivnosti “Dani narcisa” kao podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke, posjetila je sedam oboljelih žena čija su imena po preporuci Onkološke klinike UKC-Tuzla navedena kao prioriteti i tom prilikom su uručena sva prikupljena novčana sredstva te donacija u vidu vitamina i saplemenata koju je obezbijedila jedna od članica IO AŽ.
Aktivistkinje Pokreta demokratske akcije okupljene u Asocijaciji žena, zdušno podržavaju svaki vid humanitarnog djelovanja kao i edukacije o važnosti prevencije i ranog otkrivanja teških bolesti koje u najvećoj mjeri pogađaju žene. Na našu pomoć mogu i u budućnosti računati oboljele osobe u okviru naših mogućnosti a tu smo uvijek da damo podršku kao žena- ženi, kazale su članice asocijacije.
Predsjednica AŽ GO PDA Tuzla Sanela Jurišić istakla je svoje zadovoljstvo odzivom aktivistkinja a posebnu zahvalnost uputila je građanima Tuzle koji su podržavši ovu akciju pomogli da se prikupljenim sredstvima obraduje jedan dio žena koje vode najtežu bitku sa ovim teškim oboljenjem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !