Saopštenje za javnost: Gradski odbor PDA Tuzla daje punu podršku predsjedniku Mirsadu Kukiću u borbi za očuvanje Rudnika Banovići

Građani Tuzlanskog kantona  mogli  su svjedočiti bahatom, primitivnom i necivilizacijskom ponašanju načelnika Banovića Bege Gutića koji je uz pomoć nesposobnog direktora rudnika Banovići imao namjeru izazvati sukob, opštu opasnost i nered. Nemajući namjeru ulaziti u genezu problema, ali očigledno je da se nesposobnost rukovođenja rudnikom i dramatično dešavanje u Jami Omazići željelo sakriti, bez obzira što bi se ugrozila egzistencija nekoliko stotina porodica. U namjeri da pomogne rudarima, njihovim porodicama i cjelokupnoj situaciji, predsjednik Sindikata rudnika Banovići Mirsad Kukić došao je na sastanak. Međutim, načelnik Banovića koji u javnosti slovi za osobu mračnih osobina sa žudnjom za moći zloupotrijebio je dobre namjere i pokušao da isprovocira fizički sukob. Javnosti nije nepoznato da se načelnik Banovića voli gađati flašama po sastancima, naguravati, a sve su to osobine slabosti praćene elementima narcisoidnosti i sebičnosti. Iz sukoba koji je htio biti namjerno izazvan, Kukić je po ko zna koji put pokazao hrabrost, dok je Gutiću za “ponos” trebala podrška pojedinaca Doma zdravlja i zaposlenika određenih Službi.
U vezi sa navedenim, a u ime općeg dobra i blagostanja, Gradski odbor PDA Tuzla u potpunosti podržava predsjednika Mirsada Kukića u njegovoj namjeri i borbi za očuvanje rudnika od propadanja, te za očuvanje radnih mjesta rudara i egzistencije njihovih porodica.
Press PDA Tuzla

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !