Pripreme za Gradsko vijeće: Radna posjeta ogranku Solina

U sklopu priprema za četvrtu redovnu sjednicu Gradskog vijeća Tuzla koja će biti održana krajem marta, gradski vijećnik i predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla Senad Mehmedinović bio je u radnoj posjeti MO Solina.
Sa predsjednikom ogranka Isa Balkanom razgovarao je o komunalno-infrastrukturalnim problemima.
Na području MZ Solina jedan od prioriteta je rješavanje problema kanalizacione mreže. Imajući u vidu da je većina domaćinstava u sjevernom dijelu ove mjesne zajednice otpadne vode direktno spojila u rijeku Solina, zbog čega je veliki broj domaćinstava i dalje bez uređenog kanalizacionog rješenja.
Predsjednik Mehmedinović je na licu mjesta vidio kolika je potreba saniranja i dodatnog uređenja dječijih parkova u Solini. Ove dječije parkove neophodno je i dodatnim sadržajima obogatiti da bi djeca u Solini imala kvalitetne parkove za druženje i igranje.
U Novom naselju također je neophodno uređenje lokalnog stadiona, kao i uređenje ulične rasvjete duž trotoara koji se nalazi pokraj glavne ceste – iza zgrada.
Predsjednik Mehmedinović redovno pred svaku sjednicu Vijeća obilazi mjesne zajednice i razgovara o problemima koje treba riješavati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !