Gradsko vijeće: Mehmedinović predlaže da se rezolucijom osude svi oblici nasilja nad ženama

Gradski vijećnik i predsjednik GO PDA Tuzla Senad Mehmedinović na drugoj sjednici Gradskog vijeća koja je održana u petak 29.januara podnio je tri inicijative i jedno vijećničko pitanje.

Prva inicijativa je prijedlog za donošenje Rezolucije o sprečavanju seksualnog uznemiravanja i nasilja.

Imajući u vidu brojna svjedočenja na društvenim mrežama   o seksualnom uznemiravanju u našem gradu, Mehmedinović predlaže da Gradsko vijeće donese ovu Rezoluciju kojom će se osuditi svi oblici nasilja nad ženama, ali i pružiti svaki vid podrške i zaštite onima koji su zlostavljani.

 

Vijećnik Mehmedinović u svojoj drugoj inicijativi traži da se zbog sigurnosti pješaka i djece i drugih učesnika u saobraćaju, u ulici Branislava Nušića (pored autopraone) u tuzlanskom naselju Mosnik postavi usporivač brzine.

 

Treća inicijativa se odnosi na prijedlog aktivnosti koje je potrebno uvrstiti u program rada Gradskog vijeća za ovu godinu. Ova inicijativa podrazumijeva Izvještaj o realizaciji programa rada Vijeća za prošlu godinu, informaciju o realizaciji vijećničkih inicijativa, izmjenu Poslovnika o radu Vijeća.

Također uključuje i informaciju o implementaciji izrade socijalne karte Grada i informaciju koja se odnosi na pristupačnost stambenim zgradama osobama  sa invaliditetom.

 

U svom vijećničkom pitanju Mehmedinovića zanima kada će se sanirati put u Zvrhjali, odnosno Balibegovoj mahali u Gornjoj Tuzli. Na ovom lokalitetu se zbog obilnih kišnih padavina i snijega, na putu  stvaraju udarne rupe i odroni što otežava život i kvalitetu života građana.

  • Da je veoma teška situacija za građane ovog naselja, potvrđuje i činjenica da je vozilo hitne pomoći DZ Tuzla prije nekoliko dana tokom intervencije zapalo na ovom dijelu puta – naglašeno je u vijećničkom pitanju.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !