25. godišnjica genocida obilježena pod motom : ” Mimohod za Srebrenicu – pamtimo i opominjimo”

Danas, na 25. godišnjicu genocida, Asocijacija žena PDA Tuzla u saradnji sa Asocijacijom mladih PDA Tuzla, organizovala je “Mimohod za Srebrenicu”. Obzirom da svakog 11. u mjesecu Udruženje žena Srebrenice mimohodom pokušava skrenuti pažnju javnosti na genocid počinjen od strane agresora, a da su 11.jula one u Potočarima, organizaciju su preuzeli članovi asocijacija PDA Tuzla.

Preuzevši iz udruženja “Žene Srebrenice” jastučiće i fotografije, članovi asocijacija PDA GO Tuzla su se organizovano pojavili u 11:30h na istom mjestu odakle povorka svakog mjeseca kreće. Ubrzo su se priključili i ostali građani Tuzle te svojim prisustvom uveličali ovaj skup.

 

  • Naša namjera je isključivo i jedino da se ne prekine niz okupljanja i mimohoda koji žene Srebrenice godinama njeguju. Motiv je uvijek isti – da se genocid ne zaboravi, zločinci da se kazne a žrve da se dostojno pokopaju. Poštujući novonastalu epidemiološku situaciju, izašli smo u ograničenom broju ali naša podrška će se nastaviti u kontinuitetu koji održavamo već godinama – kazala je predsjednica Asocijacije žena Gradskog odbora PDA Tuzla Sanela Jurišić.

 

Nakon mirnog okupljnja članice Asocijacije su podijelile određenu količinu cvjetova Srebrenice, simbola patnje i stradanja tog 11. jula 1995. godine.

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !