Izvršni odbor: Formiran Izborni štab

Na 21. redovnoj sjednici Izvršnog odbora PDA Tuzla formiran je izborni štab GO PDA Tuzla za čijeg predsjednika je imenovan Adnan Hebib, diplomirani pravnik iz Tuzle.

 

Izborni štab sačinjavati će i Miralem Softić, Samir Cipurkovic, Emir Šahović, Sanela Jurišić, Arif Švraka, Izudin Hasanović, Semir Osmanović, Mirnes Pirić, Alen Kamerić, Samir Imamović, Enisa Žunić, Alma Buljugić, Edisa Merdić i Goran Nikolić. Imenovani su timovi izbornog štaba i to Tim za medijske aktivnosti kojeg će voditi Almir Mulabećirović, Tim za organizaciju i planiranje kojeg će voditi Jasmin Pilavdžić i Tim za finansije kojeg će voditi Senad Mehmedinović ujedno i predsjednik GO PDA Tuzla.

 

Na sjednici je razmatrana i izborna platforma GO PDA Tuzla koja ima za cilj locirati probleme i ponuditi riješenja problema u mjesnim zajednicama grada Tuzla. Platforma će biti realizirana u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi. Strateški pravci djelovanja obuhvatit će područja koja su u skladu sa nadležnostima Gradske uprave.

 

Na sjednici Izvršnog odbora razmatrano je i vanstatutarno djelovanje potpredsjednice GO PDA Tuzla, te vijećnice u gradskom vijeću Tuzla Hidajete Jarčević. Zbog vanstatuarnog djelovanja i glasanja na posljednjoj sjednici gradskog vijeća Tuzla Hidajeta Jarčević dobila je opomenu pred isključenje iz PDA.

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !