Saopštenje za javnost: Jačanjem nivoa svjesti o pandemiji pomažemo zajednici u kojoj živimo

U skladu sa novonastalom situacijom pandemije korona virusa COVID-19, Gradski odbor PDA Tuzla poziva članove, simpatizere i građane da svi zajedno kontinuirano radimo na podizanju nivoa svjesti u smislu striktnog pridržavanja uputa Kriznog štaba.
Podizanjem nivoa svjesti pokazujemo da smo društveno odgovorni pojedinci, čime direktno utičemo na prevenciju virusa. Praćenjem uputa Kriznog štaba u kontekstu smanjenja socijalnih kontakta pomažemo sebi, djeci, komšijama, osobama treće životne dobi i ranjivim grupama u očuvanju postojećeg zdravlja.
Ovom prilikom želimo obavjestiti osobe treće životne dobi (iznad 65 godina), osobe sa različitom vrstom i stepenom invalidnosti koje samostalno ne mogu obavljati kupovinu, nabavku namirnica, podizanja lijekova, da se Gradski odbor PDA Tuzla stavlja na raspolaganje. Neophodno je obratiti se preko službene facebook stranice (Gradski odbor PDA Tuzla) ili na telefon 035 266 388 (zvati od 10-16, ponedjeljak-petak).
Također, ovom prilikom obavještavamo građane ili neke od institucija koje su u svakodnevnom kontaktu sa građanima (Klinike, policijske stanice, novinare, prevoznike, rudare, zdravstvene radnike itd) da Asocijacija žena PDA Tuzla sprovodi aktivnosti šivenja i podjele zaštitnih maski. Ukoliko vam je potrebna zaštitna maska, neophodno je da nas kontakirate na gore navedeni broj ili putem facebooka (Asocijacija žena GO PDA Tuzla), te ćemo vam u skladu sa našim mogućnostima sašiti i pokloniti iste.
Na kraju, svim građanima Tuzle i Tuzlanskog kantona čestitamo na pridržavanju uputa, te apelujemo da svi zajedno utičemo na one koji se eventuelno ne pridržavaju.
Nemojmo zaboraviti biti odgovorni i maksimalno se pridržavati sada već planetarne poruke u vezi prevencije virusa #OstaniKodKuće.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !