Održana XV Redovna sjednica IO PDA Tuzla – Iz Pokreta demokratske akcije isključen Smajo Mandžić

U petak, 04.10.2019. godine održana je XV. Redovna sjednica povjereništva IO PDA Tuzla. Predsjednik povjereništva GO PDA Tuzla doc.dr.sci. Senad Mehmedinović upoznao je članove Izvršnog odbora o aktuelnim političkim dešavanjima, kao i aktivnostima i sastancima koji su realizovani između dvije sjednice Izvršnog odbora. Predsjednica AŽ PDA Tuzla Hidajeta Jarčević i predsjednik AM PDA Tuzla Emir Šahović upoznali su članove Izvršnog odbora o realizovanim projektima, kao i o planu aktivnosti za naredni period. Prisutni članovi su od strane potpredsjednika GO PDA Tuzla Miralema Softića upoznati sa Odlukom KO PDA TK-a o načinu reevidencije članstva. Na sastanku je donesena Odluka o reevidenciji članstva kojom je definisano da realizacija iste u GO PDA Tuzla bude u periodu od 07.10.-21.10.2019. godine. Sastanku IO prisustvovao je i generalni sekretar Samir Imamović koji je između ostalog govorio o razlozima reevidencije članstva, te je istakao da PDA BiH trenutno radi na izradi članskih karti.

U vezi aktuelnih političkih dešavanja, članovi IO PDA Tuzla su u skladu sa Statutom PDA BiH, Zaključkom KO PDA TK-a i Poslovnikom o radu GO PDA Tuzla donijeli Odluku o isključenju Smaje Mandžića iz GO PDA Tuzla, te brisanju iz baze članova Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine.
Kao zastupnik u Skupštini TK-a ispred GO PDA Tuzla Smajo Mandžić je radio u suprotnosti sa Statutom PDA BiH, te se priključio novoj skupštinskoj većini u kojoj nije PDA.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !