Humanost na djelu: Vrijedna donacija Asocijacije žena Klinici za onkologiju i radiologiju

Predstavnice Asocijacije žena PDA GO Tuzla uručile su donaciju u vrijednosti od hiljadu konvertibilnih maraka Klinici za onkologiju i radiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.
Prijem na klinici upriličio je tim klinike, u sastavu, dr. Hasan Osmić, šef odjeljenja za radioterapiju, dr. Dijana Koprić, šef odjeljenja za onkologiju, odgovorna sestra poliklinike Nizama Korajkić, odgovorna sestra odjeljenja za onkologiju Nada Isić, i glavna sestra klinike za onkologiju i radioterapiju Lejla Balvanović.
Sredstva su prikupljena na obilježavanju Dana narcisa. Vrijedi naglasiti da je u toj uličnoj akciji učestvovalo četrdesetak članica stranke. Podjela ovog cvijeta je simbol borbe protiv karcinoma dojke.
Nakon konsultacija sa uposlenima na Klinici za onkologiju i radiologiju odlučeno je da se nabave stalci za infuziju. Pidžame i papuče bi mogle kao poklon žena – ženi obradovati pacijentice.
Domaćini su izrazili svoje zadovoljstvo zbog konkretne donacije i socijalne osjetljivosti koju su članice PDA GO Tuzla pokazale.
-Naš cilj je pokazati,da kao žene, saosjećamo sa našim sugrađankama koje boluju od ove opake bolesti, te sredstva usmjeriti na pravi način i na pravu adresu. Žene koje su učestvovale u akciji prikupljanja novca i podjele narcisa poručuju oboljelim ženama da nisu same i da i ubuduće mogu računati na pomoć od strane Asocijacije žena – kazala je predsjednica AŽ PDA GO Tuzla Hidajeta Jarčević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !