Otvorena kancelarija mjesnog odbora PDA Solana

U prisustvu članova  mjesnog odbora Pokreta demokratske akcije Solana u četvrtak 13.septembra  otvorena je  kancelarija MO PDA Solana, koja je prethodnih dana uređena zahvaljujući vrijednim mladim ljudima. Objekat se nalazi u neposrednoj blizini Bolnice Kreka.

Građani Solane će putem info štanda koji će biti postavljen ispred kancelarije,  imati priliku da se upoznaju sa programskim ciljevima i radom PDA.

Tokom otvaranja kancelarije prisutnima se obratio predsjednik Mjesnog odbora PDA Solana Ćerim Rastoder koji je izrazio zahvalnost svima koji su prisustvovali ovom događaju, a posebno mladim aktivistima koji provode aktivnosti ovog Mjesnog odbora.

”Kancelarija će raditi dvokratno, prije podne tri sata i u poslijepodnevnim satima isto. Ovdje ćemo se sastajati, s ovog mjesta vršiti koordinaciju aktivnosti. Naš cilj je da građanima Solane i Tuzle približimo programske ciljeve Pokreta demokratske akcije, odgovorimo na njihove upite. Ujedno će ovo biti poziv svima da se priključe PDA. Imat ćemo svakodnevne aktivnosti, stoga vjerujem da će građani to prepoznati, odnosno biti naša podrška u narednom periodu”, naglasio je ovom prilikom Rastoder.

Također je najavio da će naredne sedmice, tačnije 22. septembra u Bosanskom kulturnom centru Tuzla biti održan predizborni skup PDA za nekoliko mjesnih zajednica, a koji obuhvata i Solanu, te očekuje da veliki broj članova i simpatizera MO PDA Solana prisustvuje ovom događaju.

Prilikom otvaranja kancelarije, prisutni su bili i član Kantonalnog izvršnog odbora PDA Samir Imamović, sekretar Kantonalnog odbora i kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Emir Softić, kao i potpredsjednik Gradskog odbora PDA i vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla Miralem Softić. Izrazili su zadovoljstvo što je otvorena kancelarija u ovom Mjesnom odboru, koji se može ubrojati u najaktivnije odbore na području grada Tuzla.

Na kraju treba reći, da će kancelarija MO PDA Solana raditi u periodu od 09:00 do 12:00 sati, te od 14:30 do 17:30 sati. Ispred kancelarije će biti postavljen Info štand kako bi se oni koji žele, mogli upoznati sa radom i planiranim aktivnostima, te programskim ciljevima Pokreta demokratske akcije.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !