Sastanak sa predsjednicima Savjeta GO PDA Tuzla

Predsjednik  GO PDA Tuzla doc.dr.sc. Senad Mehmedinović održao je radno-konsultativni sastanak sa predsjednicima Savjeta GO PDA Tuzla.

Predsjednici Savjeta upoznati su sa Odlukom IO na osnovu koje su formirani Savjeti koji djeluju pri GO PDA Tuzla. Sastanak je bio i prilika da se predsjednici Savjeta međusobno upoznaju, te da razmijene dosadašnja iskustva koja imaju u svome radu.

Na sastanku se govorilo i o konkretnoj ulozi Savjeta,  i o očekivanjima rukovodstva kada je u pitanju pojedinačna uloga istih. Na nivou GO PDA Tuzla formirani su savjeti za energetiku i rudarstvo, ekonomska i finansijska pitanja, boračka pitanja, rad, socijalnu politiku i zapošljavanje, obrazovanje i nauku, kulturu, sport i mlade, savjet za ekologiju, saradnju sa NVO, savjet za osobe treće životne dobi, savjet za pravna pitanja, savjet za zdravstvo , savjet za komunalnu infrastrukturu i savjet za informisanje.

Za predsjednike savjeta imenovane su kompetentne osobe iza kojih stoji znanje i godine iskustva. Na sastanku su pored predsjednika bili prisutni i potpredsjednik GO PDA Tuzla i vijećnik u Gradskom vijeću Miralem Softić, te Hidajeta Jarčević, predsjednica Asocijacije žena  GO PDA Tuzla i vijećnica u Gradskom vijeću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !